середу, 20 листопада 2013 р.

Електронний довідник

Шановні колеги! На сторінках підручника "Інформатика-5" є посилання на електронний довідник (перша згадка - практична робота № 1, с. 103. Завдання 5). Ми пропонуємо його використання з декількох міркувань:
1) ми підтримуємо думку, що одним із результатів навчання інформатики є оволодіння учнями методами та  інструментами для підтримки їх подальшого навчання: оволодіння новими програмами, ресурсами, технологіями та навчання протягом усього життя взагалі. Тому демонстрація електронних довідників та формування навичок роботи із ними - є одним із важливих моментів на уроках інформатики, що сприяє формуванню важливих життєвих компетентностей учнів;
2) ми розуміємо, що  наявне забезпечення навчальних кабінетів інформатики  у школах є доволі різномінітним: починаючи від різних операційних систем та версій офісних програм та закінчуючи різними технічними характеристиками обладнання. Обсяг підручника не дозволяє здійснити універсальну інформаційну підтримку процесу навчання інформатики у кожному навчальному закладі. Тому використання електронних довідників такого класу, що поєднують у собі елементи симуляції роботи у програмах, є одним із засобів забезпечення "цифрової рівності";
3) ми передбачаємо, що електроний довідник стане зручним середовищем для демонстрації елементів вікна програми та відпрацювання навичок роботи із ними, засобом для порівняння різних версій програм, підтримки елементів дослідницької діяльності учнів тощо.

Елктронний довідник є розробкою компанії Інтел, його можна використовувати в on-line версії за посиланням:

http://www.intel.com/education/helpguide/uk-UA/index.htm.

Локальні версії довідника можна завантажити із сайту програми "Інтел. Навчання для майбутнього" за посиланням:
http://iteach.com.ua/online-resources/elektronyi-dovidnyk/

Обравши потрібну версію операційної системи чи офісного пакету, ви зможете завантажити електронний довідник, встановити його на комп'ютерах у класі та використовувати на уроках.

Порада: у першому пункті меню довідника дедально описано прийоми роботи із ним. Ознайомтесь, спробуйте та оцініть переваги його використання у своєму класі. Можливо ви із своїми дітьми станете спіаватором продовження випуску нових розділів довідника.

Немає коментарів: