четвер, 29 серпня 2013 р.

Матеріали до уроку

Пропонуємо: на сторінці уроку 1 розміщено матеріали до проведення заняття, фрагмент робочого зошита та зошита контролю. Їх можна переглядати або завантажити.

Застерігаємо: усі запропоновані матеріали неможливо встигнути  використати на уроці для дітей, які не вивчали інформатику до 5-го класу.

Важливо: вчитель має сам побудувати модель свого уроку, дібрати із запропонованих етапів та вправ ті, які на його думку створять ефективний, успішний та цікавий урок. Творчий вчитель завжди знайде що можна використати та що додати до свого уроку.

Радимо: підходи до проведення кожного етапу уроку, роботи із друкованими навчальними матеріалами та електронними засобами подані у Книзі для вчителя.

Щиро: надсилайте свої запитання та зауваження - радо відгукнемось на них.


суботу, 24 серпня 2013 р.

Календарно-тематичне планування

Планування - запорука успіху.


Пропоноване календарно-тематичне планування містить перелік сторінок усіх складових навчально-методичного комплекту. У графі Е-матеріали передбачається, що вчитель буде зазначати електронні матеріали,  які потрібно заздалегідь завантажити для роботи учнів на уроці. Посилання на матеріали до підручника та до уроків, описаних у книзі для вчителя будуть публікуватись на сторінках уроків.

 Файл для завантаження

вівторок, 20 серпня 2013 р.

Навчально-методичний комплект "Інформатика-5"

Для навчання інформатики у п'ятому класі авторський колектив під керівництвом д.пед.н., члена-кореспондента Академії педагогічних наук Морзе Н.В. пропонує навчально-методичний комплект. До нього входять:


  • підручник
  • робочий зошит з інформатики
  • зошит контролю з інформатики
  • зошит для практичних робіт та проектної діяльності 
  • навчально-методичний посібник для вчителя*
Примітка: на сьогоднішній день усі матеріали доступні для вчителів окрім позначених * - вони ще у друці :(
Комплект вийшов у видавничому домі "Освіта"  http://www.osvita-dim.com.ua/index.php?form_page=144.
На сайті видавництва можна зробити замовлення та ознайомитись із анотацією навчальних посібників.

Варто прочитати

Добрий старт - це половина успіху. Для доброго старту пропоную деякі посилання:

Раджу познайомитись із матеріалами спецвипуску журналу  "Інорматика та інформаційні технології в навчальних закладах: (2013 р. -№4), у якому розміщені матріали про навчально-методичне забезпечення навчання інформатики.

Доброго початку!

Інформатика – 5. Початок - це завжди важко, але й цікаво: новий предмет, нові підручники, нові зошити, нові підходи... Але як побудувати власну навчальну траєкторію? Це стосується і учнів, і вчителів, адже не лише для багатьох п’ятикласників це новий предмет. Багато вчителів вперше “йдуть” до 5 класу: які там учні на них чекають, і чого очікують від нового предмета, і як зацікавити, як допомогти стати успішним у 21 сторіччі? Цьому і буде присвячено цей блог.
Передбачаю, що матеріали до уроків буду розміщувати заздалегідь, щоб була змога творчо їх опрацювати, доповнити чи прокоментувати. Поступово блог наповнюватиметься новими сторінками-уроками. Щоб досягти успіху, важливо об’єднати зусилля авторів підручників, науковців та вчителів-практиків. Саме така співпраця здатна змінити освіту, нашу школу на краще.
Давайте готуватись до уроків разом!