понеділок, 31 березня 2014 р.

Презентація НМК "Інформатика- 6"

                 Шановні колеги! Наприкінці навчального року ми завжди спрямовуємо свої думки на майбутнє. Адже канікули швидко минають не тільки у школярів, а й у їх вчителів також. Підготовка до нового навчального року уже розпочалась. Недарма ж народна мудрість рекомендує готувати сани улітку. Маю до Вас повідомлення, що навчально-методичний комплект "Інформатика-6" авторським колективом під керівництвом Морзе Наталі Вікторівни підготовлено. Ми уже ознайомлювали колег Хмельницької, Полтавської областей та м. Києва із пропонованими матеріалами та підходами до їх створення. Пропонуємо Вам  презентацію НМК "Інформатика-6":
https://drive.google.com/file/d/0B6fTIfFMSQYZVlB3X045aUpGNTg/edit?usp=sharing
                 Для підтримки навчання інформатики у 6-му класі плануємо створити блог, у якому будемо розміщувати матеріали до уроків та заготовки файлів.
                Окремо зазначаємо, що на сторінках блогу маємо на меті публікувати матеріали, що допоможуть Вам опанувати нові програми, які пропонуються до вивчення у 6-му класі: середовище створення та виконання алгоритмів Скретч,  текстовий процесор LibreOffice Writer та інші.
                Дякуємо, що залишаєтесь разом з нами!

понеділок, 10 березня 2014 р.

Мій Шевченко

              Шановні колеги! Сьогодні ми святкуємо дуже знаковий ювілей - 200-ліття з Дня народження великого генія українського народу - Тараса Григоровича Шевченка. Сьогодні його твори звучать по-новому, особливо пророче і до болю актуально. І кожен, хто розуміє, ким для нас є великий Кобзар, чому небеса подарували нам людину такого таланту та такої ваги так чи інакше долучається до святкувань, складає свою шану поету та Людині.
              У розмові із п'ятикласниками ми запитали у дітей, чи є в них вдома портрет Т.Г. Шевченка. Виявилось, що не у всіх. Але діти одностайно висловили думку, що портрет, виготовлений власноруч вони б обов'язково розмістили у себе в кімнаті. Це стало приводом до оголошення міні проекту "Мій Шевченко", який не передбачений навчально-методичним комплектом "Інформатика - 5". Ідея проекту - створити портрет Кобзаря для своєї родини. Для цього діти разом із батьками мають визначити у якому місці буде розміщена учнівська робота, який із із набору портретів Т.Г. Шевченка буде використано, які із запропонованого набору малюнків (символів, орнаментів, ілюстрацій) можна використати для обрамлення портрета. Домовились, що діти організують виставку робіт у школі, щоб учні інших класів могли "замовити" портрети, які їм будуть найбільше до вподоби. Виставка діятиме упродовж наступного тижня, а потім учнівські роботи розійдуться по їх домівках.
              Пропонуємо у ваших школах організувати подібну акцію. Надсилайте роботи своїх учнів - радо розмістимо для загального огляду. Хай Шевченко прийде у кожен дім! Хай його слово торкнеться серця кожної дитини! Хай його мудрість сколихне байдужих, засвітить свічку надії зневіреним та додасть сили спраглим!

неділю, 2 березня 2014 р.

Ми - за мир та єдину Україну!

                  Шановні колеги! В цей непростий час авторський колектив у публікаціях блогу не висловлював своє громадянське ставлення до подій в Україні, хоча кожен із нас мав та має чітку громадянську позицію. Ми висловили її на сторінках підручника - українознавчим наповненням, прагненням забезпечити учням гідне майбутнє задля процвітання України.  Ми переконані, що освіта - немає кордонів, вона не розділяє людей, а навпаки  - об'єднує. Ми маємо, окрім освіти, й інше, що нас об'єднує - це наша Україна. І тільки разом, кожен на своєму місці, ми зможемо долучитись, щоб нам та нашим дітям краще жилось у своїй державі.  Ми віримо, що український народ - мудрий та виважений, він може розрізнити добро та зло. Ми прагнемо жити в гідній країні, ми хочемо почувати себе вільними, ми любимо усіх і кожного незалежно від мови, якою кожен розмовляє, від віри, яку маємо  у серці, від місця проживання, яке може бути віддалено на тисячі кілометрів. Ми зараз тиснемо руку вчителям із Луганська та Львова, Одеси та Чернівців, Дніпропетровська і Тернополя, Харкова та Івано-Франківська, Донецька і Луцька, Полтави і Криму, Києва і Рівного, Кіровограду і Закарпаття, Житомира і Вінниці, Запоріжжя і Херсону, Черкас і Миколаєва, Чернігова і Хмельницького! І посилаємо іскру добра і єдності. Ми зараз молимо разом з усім українським народом Бога за мир та процвітання нашої України! Ми висловлюємо різке неприйняття усіляких спроб розділити нас, нав'язати нам війну чи посіяти ворожнечу між людьми. У нашій єдності - наша сила! Слава Україні!