пʼятницю, 26 серпня 2016 р.

Матеріал для проведення перших уроків

Шановні колеги! До початку нового навчального року залишилось зовсім не багато часу і, хоча автори та видавництво докладають просто надзусилля для того , щоб  підручник для 5 класу прийшов у школи, на дату публікації цього не сталось. Тому, як один із варіантів виходу із цієї ситуації та тимчасовий захід,  пропонуємо вам для підготовки перших уроків скористатись наявними підручниками, виданими у 2013 році. Зазначаємо, що підручники випуску 2013 року були підготовлені за програмою, яка не передбачала пропедевтику навчання інформатики у молодшій школі. Тому використання матеріалів "старого" підручника мають опиратись на попередній досвід дітей, який відображений у програмі з інформатики для 2-4 класів. 
Матеріали, які можна використати для підготовки та проведення уроків за підручниками авторських колективів Морзе Н.В. та  Ривкінда Й.Я. , наведені у таблиці:


Тема уроку
Підручник авт. Морзе Н.В. та ін.
Підручник авт. Ривкінд Й.Я. та ін.
Повідомлення, дані, інформація, шум
с. 6-8, 29-31
с. 5-8, 17
Інформаційні процеси та системи. Роль інформаційних технологій у житті сучасної людини
с. 21-25
С. 11-14
Комп’ютери та їх різновиди
с. 49-50
С. 18-24, 35-40
Складові комп’ютерів та їх призначення
с. 38-43
С. 27-34


Робочі зошити для учнів випуску 2016 року повністю відповідають віковим особливостям учнів, новій програмі, підручнику та авторській концепції навчання інформатики. Знайомство із системою вправ та першими уроками буде у наступних публікаціях. 

2 коментарі:

Роман сказав...

4 ТИЖНІ ПРОЙШЛО, ЯКІ ТЕМИ БЕРЕМО ДАЛІ. ДЯКУЮ

LARA сказав...

Вже 5 тижнів! І що далі? Дякую!