неділю, 20 листопада 2016 р.

Оновлений підручник для 5 класу чекає своїх учнів!

Шановні колеги! Ділимось із Вами доброю новиною від Українського освітянського видавничого центру "Оріон" , яка звилась на сторінці центру у Фейсбук:
Друзі! Можна сказати — ура й нарешті! Раді повідомити, що наш підручник "Інформатика" для 5 класу за оновленою програмою нарешті побачив світ! Дякуємо нашим неймовірним авторам — Н. В. Морзе, О. В. Барні, В. П. Вембер, О. Г. Кузьмінській, редакторам — художнім і нехудожнім, але однаково висококреативним і професійним, — Ірині Медведовській та Валентині Ліченко, чарівниці осмисленої верстки — Анічці Кабиш, всім, хто чекав, сприяв і надихав... Але подивіться: він справді суперовий, добрий і веселий. І гриф міністерський у нього є, щоб ніхто не сумнівався... Нам дуже хотілося, щоб він подарував вам і вашим учням бажання вчитися легко і з задоволенням! З питань ближчого знайомства з нашим підручником звертайтеся до нашого відділу реалізації: (050) 230-48-27 Гарних усім вихідних й натхнення у буденних справах!
До повідомлення видавництво додало зображення із макету:



.
Видавництво пропонує систему знижок для замовників підручників - скористайтесь ними разом із батьківськими комітетами шкіл, відділами освіти територіальних громад чи управлінням освіти своїх регіонів, щоб обрати спосіб забезпечення дітей підручниками. 


58 коментарів:

Unknown сказав...

Чи є книга російською мовою? Коли буде електронний варіант підручника?

Unknown сказав...

Російською мовою немає - не було замовлення. Ми ведемо перемовини з видавництвом щодо електронної версії

Вадим сказав...

Доброго вечора! Скажіть,будь-ласка, скільки коштує підручник або надайте посилання де можливо його замовити? На офіційному сайті Оріону незнайшов посилань на даний підручник!

Unknown сказав...

У тексті допису є контакти відділу реалізації видавництва. Я на сайті також ще не бачила повідомлення

Артем сказав...

Чи можна ознайомитися з електронною версією підручника аби порівняти з підручником Ривкінда і визначитися????

Unknown сказав...

У блозі виставлено фрагменти кожного розділу підручника. На сайті, який пропонує підручник авторів Ривкінд Й. та інші - тільки дві сторінки першого уроку і вартість 72 грн. Поки що це все щодо того, як визначатись. Можу ще зауважити, що підручник 5 класу авторського колективу Морзе Н. та ін. пропонує до розгляду середовище Серетч останньої версії, яка може бути як онлайнова, так і офлайнова.

Артем сказав...

Скажіть в підручнику є розроблені практичні роботи так, як в попередніх????

Unknown сказав...

Згідно методичних рекомендацій на кожному уроці у 6 класі має проводитись практична робота. Для цього у підручнику є вправи із розділу Діємо та Працюємо самостійно. Є тільки 10 практичних робіт, які обов'язково рекомендовані для оцінювання - вони зазначені у календарно-тематичному плануванні. Для проведення практичних робіт можна використати ці завдання, або скористатись зошитом для перевірки предметних компетентностей, у якому кожна задача присвяченв розділу, містить декілька ситуацій - підзадач, які розбиті на окремі завдання. Це ідеальний варіант проведення наскрізних практичних робіт

Olena Lychko сказав...

Підкажіть, будь ласка, де взяти файли із завданнями до даного підручника.

Артем сказав...

Яка версія текстового процесора описана в підручнику?

Ольга Барна сказав...

У підручнику розглядається текстовий процесор Microsoft Word та Libre Office

Артем сказав...

Дякую, а який саме процесор Microsoft Word 10, 13, 16? І коли будуть файли заготовки?

Ольга Барна сказав...

Word 10. Заготовки до цього розділу будуть сьогодні

Фролов М.А. сказав...

Скажіть, будь ласка, чи буде підручник надсилатись в школи за держзамовленням? Чи батькам потрібно самим його купувати?

Фролов М.А. сказав...

Файли-заготовки до попередніх тем будуть?

Фролов М.А. сказав...

На наступний рік оновлений підручник для 6 класу плануєте видавати? Якщо так, то коли?

Ольга Барна сказав...

Доброго дня! Дерзамовлення не буде - конкурс не був оголошений. Школи придбають ці підручники за спонсорські кошти, кошти громад чи кошти батьківського комітету, причому в останньому випадку залучається батьківські комітети від 3(2) по 5 клас - щоб передавати їх як підручники за держбюджетні кошти по бібліотечному фонду школи чи кабінету інформатики. Вартість тоді пропорційно зменшується. Окрім цього, видавництво надаю гнучку систему знижок

Ольга Барна сказав...

Так, будуть усі файли

Ольга Барна сказав...

Так, ми плануємо. Але слово "видавати" - це не тільки до авторів. Його макет був підписаний до друку ще на початку червня минулого року. Друк був запланований на кінець серпня, але видавництво чекало на обкладинку. Через її відсутність було прийняте рішення видати в такому форматі. Як на мене - обкладинка вийшла дуже добра. Але спільне бажання випустити якісний продукт - це дуже важливо.

Фролов М.А. сказав...

А коли хоч приблизно буде виданий оновлений підручник для 6 класу? Дякую.

logitech сказав...
Автор видалив цей коментар.
logitech сказав...
Автор видалив цей коментар.
logitech сказав...

Президент Петро Порошенко підписав Закон № 940-VIII «Про внесення змін до деяких законів України щодо безоплатного забезпечення підручниками учнів загальноосвітніх навчальних закладів та педагогічних працівників», прийнятий Верховною Радою України 26 січня.
Документом передбачено, що «держава гарантує безоплатне забезпечення підручниками, посібниками учнів загальноосвітніх навчальних закладів та педагогічних працівників у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України».
Закон сприятиме поліпшенню організації учбового процесу, забезпеченню соціального захисту учнів шкільного віку, їх батьків та педагогічних працівників, а також створенню належних умов для здобуття якісної середньої освіти.
http://www.president.gov.ua/news/prezident-zatverdiv-zakon-shodo-bezoplatnogo-zabezpechennya-36763

logitech сказав...

Учителі!!! Будьте обережні!!! Згідно Чинного Законодавства (Закон від 26.01.2016 № 940-VIII), держава гарантує безоплатне забезпечення підручниками, посібниками учнів загальноосвітніх навчальних закладів та педагогічних працівників у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України. Тобто організація придбання підручників за кошти батьківського комітету - прямий шлях до корупції.

logitech сказав...

Зверніть увагу на опис апаратного забезпечення (c. 25): "Процесор - МІКРОСХЕМА яка розміщується в середині системного блоку і виконує функції управління пристроями опрацювання даних". Таке означення складне для сприймання і розуміння учнями 5 класу. Тим більше, вони ще не вивчали курс радіотехніки.

Ольга Барна сказав...

Шановний logitech! Дякуємо за увагу до матеріалу підручника! Але наведене в підручнику означення не вимагає знань курсу радіотехніки. А термін мікросхема не спонукає учнів до глибокого розуміння принципів її побудови. Якщо на Вашу думку таке пояснення складне, то можете своїм дітям запропонувати власне. Виділений текст - це пояснення, яке прийняте авторським колективом на основі сучасних підходів.

Ольга Барна сказав...

Шановний logitech! Авторський колектив дякує Вам за посилання до букви законів чинного законодавства України та уваги до блогу підтримки навчання інформатики. Ми, як авторський колектив та видавництво зокрема, також звертались за роз'ясненням з цього приводу. Відповідно до встановленого порядку Кабінету Міністрів підручники, на які не оголошувався конкурс і не було прийнято окремої постанови, наприклад, як про друк Хрестоматії для читання для 1-4 класів, видаватись за державний кошт не будуть. Тому одним із варіантів є залучення спонсорських коштів. Однак, якщо ви не маєте змоги це зробити, то звертайтесь до відповідних органів, щоб забезпечили такими підручниками ваших учнів. Це можна зробити і на рівні місцевого бюджету, якщо такі видатки будуть передбачені на 2017 рік.

Ольга Барна сказав...

Дякуємо за юридичну консультацію щодо законодавчих актів, які підтримують українську освіту.

Фролов М.А. сказав...

Яка корупція, чоловіче (чи жінко). Ви подивіться телевізор - там показують корупцію. Чи те, що держава не забезпече учнів оновленими підручниками і батькам все-таки прийдеться їх купувати - це корупція??????

Фролов М.А. сказав...

Знання законів - то добре. Але підручники присилають не по закону, а по кількості учнів. Вчителя мусять купувати їх самі. От я і питаю коли буде оновлений підручник для 6 класу. Для 5 я собі купив. Дякую авторам.

Ольга Барна сказав...

Дякую на теплім слові! Хай підручник стане вам у добрій нагоді під час підготовки до уроків! Підручник для 6 класу готуємо.

logitech сказав...

Пане Фролов М. А., уявіть ситуацію: ваша школа закупила підручники за кошти батьків. А через деякий час учні інших шкіл забезпечуються такими ж підручниками, але БЕЗКОШТОВНО (за кошти місцевого бюджету чи спонсорів). Реакція батьків? На руках вас точно носити не будуть...

logitech сказав...
Автор видалив цей коментар.
logitech сказав...

Пане Фролов М. А., закон є закон. І його порушення несе юридичні і кримінальні наслідки.

Unknown сказав...
Автор видалив цей коментар.
Фролов М.А. сказав...

Я так і не зрозумів - де тут корупція? Уявіть собі таку ситуацію - ви конкурент даного колективу авторів і залякуєте потенційних покупців.

Олександр Коломієць сказав...

Мене цікавлять електронні версії підручників інформатики за новим державним стандартом (5 класу зокрема) для ознайомлення. Чи можна їх отримати? Де?

logitech сказав...

Де корупція? Якщо підручники були придбані учнями за власні кошти, а держава "гарантує безоплатне забезпечення підручниками, посібниками учнів загальноосвітніх навчальних закладів та педагогічних працівників" і "організовує безоплатне забезпечення підручниками, посібниками учнів загальноосвітніх навчальних закладів та педагогічних працівників у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України" - то це грубе порушення законодавства. Читайте третє і четверте речення частини другої статті 35 Закону Про освіту (із змінами, внесеними згідно із Законом № 940-VIII від 26.01.2016), абзаци шостий і дев’ятий частини другої статті 37 Закону України "Про загальну середню освіту" (в редакції Закону № 940-VIII від 26.01.2016).

Фролов М.А. сказав...

Добре. Тоді скажіть мені (не знаю як до вас звертатись, бо ваш профіль пустий і не зрозуміло хто ви), коли підручники надійдуть до шкіл? Бо наскільки я знаю "гарантія" держави дійсна раз на 5 років, а підручнику 5 класу тільки 3. Як мені працювати з дітьми? Надіятись на доброго дядю який можливо через 2 роки пришле мені підручник? Якщо ви такі обізнані, то може ви оплатите мені придбання 8 підручників для 5 класу? Я буду дуже вдячний. А про корупцію - прочитайте визначення http://corruptua.org/koruptsiya/

logitech сказав...

Немає такого ("гарантія" держави дійсна раз на 5 років) в Чинному Законодавстві. Якщо змінили програму, то школи повинні забезпечити підручниками БЕЗКОШТОВНО. Або нехай вносять відповідні поправки. Що стосується корупції, то "вимагання: примушування приватної або юридичної особи сплатити гроші або надати інші цінності в обмін на певні дії або бездіяльність" - один з її видів (взято із наданого Вами сайту).

Unknown сказав...

Шановний logitech! Я також не знаю, у якому роді до Вас звертатись, бо підтримую пана Фролова М.А. про те, що Ви не заповнили свій профіль та створили його якраз перед активним дописуванням у наш блог. Вчитайтесь самі у текст, який Ви надіслали. Ніхто із авторського колективу не примушує нікого сплачувати кошти або надавати якісь цінності на наші дії чи бездіяльність. Ми пропонуємо авторський продукт, який пройшов відповідні процедури та має гриф МОН. Ми також виступаємо усіма руками "ЗА", щоб наші діти користувались безоплатними підручниками, які будуть надані їм ВЧАСНО. Якщо чинне законодавство це не передбачило, то Ваші дописи про зміни до Законодавства не за адресою. Кабінет міністрів визначив процедуру державного замовлення: за результатами конкурсу. Такий конкурс не був оголошений. Звертайтесь у МОН чи Кабінет Міністрів. Ми зі свого боку таке звертання надсилали. Якщо Ви надалі будете надсилати коментарі, які не стосуються авторських матеріалів на допомогу вчителям інформатики, чому присвячено цей блог, то ми не будемо публікувати Ваші коментарі, розцінюючи їх як спам.

Фролов М.А. сказав...

Ольга Василівно! Вибачте, що я використовував Ваш ресурс не за призначенням. Більше з користувачем logitech я спілкуватись не буду, через марність такого спілкування. Ще раз вибачте.

Unknown сказав...

Пане Фролов М.А., Ви не маєте за що просити вибачення. Ваші запитання не порушують призначення блогу. Це Ви вибачте, що Вам доводиться шукати ресурси для забезпечення навчального процесу.

Unknown сказав...

Фрагменти підручника інформатики за новим державним стандартом для 5 класу, надані видавництвом, розміщено на сторінках цього блогу. Повну версію підручника можна буде переглянути на сервісі https://e-pidruchnyky.net/catalog/

logitech сказав...

Шановна Ольго Василівно! Оффтопити і флудити (Ви, чомусь, називаєте ЦЕ "спамом") не в моїх інтересах. Але зрозумійте мене правильно. Той факт, що "конкурс не був оголошений" - безумовно великий удар по важливому показнику, як "рівний доступ до якісної освіти", ігнорування цінностей системи освіти України. Чому пишу до Вас? Ви - Автор! Вас почують! І зроблять висновки, що в країні де перш за все "якість освіти" діти повинні вчитися за підручниками...Всього найкращого!!!

Unknown сказав...

Шановний logitech! Ваші дописи ми розцінили власне як спам - вид антиреклами на наше видання, яке мало на меті не вирішити проблему безоплатної доставки підручників до шкіл, а власне у звинуватити нас у поширенні корупційних оборуток. Читайте у першому дописі: ми звертались у МОН з цього приводу. Нас не почули - мабуть також вбачали, як і Ви, якусь особисту вигоду з боку авторів. Ми робимо усе можливе, щоб забезпечити якісну та доступну освіту для наших дітей. Зверніть увагу, на сторінках блогу є навчально-методичні матеріали, які ми пропонуємо вчителям цілком безкоштовно, на дивлячись на те, що деякі підприємливі ділки подають ці матеріали за власні та заробляють на цьому немаленькі гроші. Окрім цього ми виставляємо і фрагменти підручників та навчальних посібників навіть у більшому обсязі, який допустимий авторським договором із видавництвом.
Тому якщо у Вас є запитання, які може вирішити авторський колектив, або конструктивні поради - ми завжди готові Вас вислухати, дослухатись чи допомогти. З надією на плідну співпрацю та конструктивний діалог Ольга Барна

Оксана Мазур сказав...

здравствуйте, подскажите где можно купить учебник для 5 класса?

Unknown сказав...

Доброго дня, пані Ірино! Звертайтесь за телефоном служби реалізації видавництва (050) 230-48-27

Альона сказав...

зміст підручника можна побачити?

Ольга Барна сказав...

Зміст розміщений у дописі у блозі

Ірина Григорівна сказав...

Дуже дякуємо за чудовий підручник!

Ольга Барна сказав...

Дякую, Ірино Григорівно, за високу оцінку підручника!

Тетяна сказав...

Доброго дня. Підскажіть, де можна знайти електронну версію підручника для 5 класу за новою програмою? На сервісі https://e-pidruchnyky.net/catalog тільки підручник 2013 року видання. Дякую.

Unknown сказав...

Доброго дня. Підскажіть, де можна знайти електронну версію підручника для 5 класу за новою програмою? На сервісі https://e-pidruchnyky.net/catalog тільки підручник 2013 року видання. Дякую.

Ірина Григорівна сказав...

Ніде не можна. Чомусь держава проігнорувала те, що сама створила (програму). Підручники можна придбати тільки за гроші. Тому електронної версії немає. Хіба хтось порушить авторське право та відсканує його.

Фролов М.А. сказав...

Добрий день Ольга Василівно. Скажіть, будь ласка, цього року знову оновлять програми, оновлений підручник 5 класу сильно буде відрізнятися від програми? Чи можна його придбати і використовувати у 2017-2018 н.р.? Те ж стосується і Ващого оновленого підручника для 6 класу. Дякую

Unknown сказав...

Хочу замовити підручник! Як це зробити?

Ольга Барна сказав...

Доброго дня, пані Віро! Звертайтесь за телефоном служби реалізації видавництва (050) 230-48-27