суботу, 1 жовтня 2016 р.

Що дальше?

              Шановні колеги, авторський колектив поділяє спільну стурбованість з приводу того, що п'ятикласники через уведення нової програми та не оголошення конкурсу на підручники за новою програмою поки що залишаються без підручників. І мабуть про цю стурбованість потрібно писати до Міністерства освіти та науки, адже голос простих вчителів завжди більше чують, аніж звертання авторів чи видавництва. Оскільки видавництво виконувало зобов'язання, взяті перед Міністерством, зокрема по випуску навчально-методичних матеріалів, які  замовлені за кошти держбюджету, то друк пілручника для 5 класу було відкладено на вересень. Станом на "сьогодні": рукопис зданий та отримав гриф, макет готовий, йде технічна верстка. Тому маємо надію, що очікування підручника буде не тривалим.
           Відповідно до календарного планування, розробленого авторами, пропонуємо для підготовки уроків скористатись наступними рекомендаціями.


Урок
Тема (за тематичним плануванням)
Авторський колектив Морзе Н.В. та ін.
Авторський колектив Ривкінд Й.Я. та ін.
5
Об'єкти файлової системи (файли, папки, ярлики)

С 105-117
С 77-84

           
Оскільки у підручнику 5 класу за попередньою програмою передбачалось тільки ознайомлення з поняттям об'єктів файлової системи, то для підготовки та проведення уроку 6 на тему "Операції над об'єктами файлової системи" пропонуємо використати матеріал підручника 6 класу (с. 72-80) (авторський колектив Морзе Н.В. та ін.). Зверніть увагу, що на сторінках 81-82 подано практичну роботу, завдання якої можна використати для проведення практичної роботи №2.


1 коментар:

Роман сказав...

7 тиждень. Розпочинається 2 розділ. Звідки і які теми беремо. Дякую!